SC REgeneration Eco Marketing SRL este un start-up infiintat in anul 2019, beneficiar al schemei de minimis din cadrul proiectului ”Antreprenoriat Urban de la start-up la afacere sustenabila”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Apelul ”Romania Start Up Plus”.

Promovarea unei dezvoltari durabile continue a firmei prin care aceasta sa devina o companie performanta din Romania si sa-si dezvolte gama de produse pe care sa le vanda si pe piata din Uniunea Europeana.

SC REgeneration Eco Marketing SRL este un atelier in domeniul productiei de mobilier pictat manual, cu departament propriu de design, oferind produse unicat sau in serie mica persoanelor fizice sau juridice.

SC REgeneration Eco Marketing SRL se ocupa de productia mestesugareasca de mobilier pictat cu modele decorative cu specific traditional oltenesc, ingloband modele si forme cu specific traditional oltenesc si avand valoare artistica, dar si utilitara pentru persoanele individuale sau societatile comerciale din domeniul de activitate HORECA, ce au nevoie de mobilier pentru decorarea locuintei, a dormitoarelor, sufrageriilor, gradinilor etc. si doresc sa se evidentieze fata de alte persoane sau societati comerciale.

Productia de mobilier din Romania reprezinta cea mai complexa activitate din sectorul industriei lemnului, fiind totodata si cea mai performanta forma de valorificare a lemnului sub aspectul marimii valorii adaugate la un metru cub de lemn brut. Industria mobilei este cunoscuta si ca o industrie de marime medie, cu cele peste 3.000 de fabrici si ateliere de productie de mobila, in care isi desfasoara activitatea cca. 92 mii persoane. Pe ansamblul industriei prelucratoare din Romania, industria lemnului si a produselor din lemn reprezinta cca. 4,9% in productia industriala si cca. 4,3% din numarul de angajati din industria prelucratoare.

Mobila pictata s-a nascut din nevoia de a decora o piesa de mobilier fara a recurge la un lemn de calitate (de esenta nobila), fara a se recurge la sculptura, prea scumpa pentru multi.

Mobila pictata intilnim inca din secolul al XVI-lea in mai toata Europa incepind cu Suedia, Elvetia, Anglia, Tarile de Jos, Catalania, Alsacia, Normandia, Germania de sud, Austria, Europa Centrala (Polonia, Slovacia, Ungaria), mergind prin Transilvania pana in Rusia si Tarile Baltice.

Astazi, cind produsele de serie ne-au inundat viata, mobilierul pictat poate deveni acea pata de culoare ce da personalite unei incaperi. Dulapuri sau mese pictate manual, blidare si bufete, peretare sau mici obiecte de uz casnic, lazi de zestre sau oglinzi decorative cu rame pictate sunt doar citeva dintre piesele care incep sa-si gaseasca locul in casele celor ce respecta si apreciaza frumosul.

Fiind un produs de nisa prin insasi natura lor (aproape toate piesele sunt unicat, “hand made”) piesele de mobilier pictat au devenit chiar un brand pentru cei ce vor sa arate si sa-si arate ca sunt deosebiti, ca au gusturi rafinate, ca pot sa aprecieze un lucru de valoare si deci isi pot permite sa-l si aibe. Pentru acest lucru sunt dispusi sa ofere preturi premium pentru a avea acces la ele. Se apreciaza de catre revistele de specialitate ca interesul fata de mobila pictata manual va creste in urmatorii ani si se va mentine ca tendinta pe termen lung chiar daca nu va putea concura mobila de serie.

In Oltenia convietuiesc oameni pentru care traditia a insemnat ceva aproape sacru, cu reguli de bunacuviinta crestina, cu obiceiuri si randuieli bine conturate si respectate cu sfintenie.

Locuitorii Olteniei, ca de altfel toti romanii, gandesc intr-o maniera latina si sunt, impreuna cu grecii, unul dintre cele mai vechi popoare crestine in sud-estul Europei. Oamenii din Oltenia sunt mandri, iubitori, sociabili, isi iubesc locul si nu ezita sa il arate celor ce doresc sa il vada.

In Oltenia regasim o multitudine de simboluri, care pot constitui surse de inspiratie pentru modelele ce vor fi pictate pe mobila produsa de noi. Aceste simboluri precum vorbele vietii, calul si calaretul, cocosul, cucul, cerbul, laleaua etc. pot fi culese de pe covoare, ceramica, ii etc.

Mobila pictata manual a fost populara in Romania vreme de secole datorita metodelor traditionale de realizare a formelor si povestilor pe care le poarta, care s-au transmis peste generatii.

Dorim sa reinviem acesta traditie si sa valorificam modelele oltenesti autentice.